10 hälsosamma mellanmål för fotboll

Medan Jogis pojkar sparkar fotbolls-VM på gräset samlas hälften av Förbundsrepubliken framför TV: n för att heja. Ingen fråga är att fotbollsfans behöver tillräckligt med nervmat med så mycket spänning: öl, chips och godis är klassiker. Tyvärr är dessa mellanmål ofta högkaloriefett. Det finns tillräckligt med recept för att framkalla friska satirister och törstlösare som snacks. Vi presenterar 10 friska alternativ.

1. Flagga spetsar

Grönsakspettor är bra som mellanmål för mellan och kan sättas ihop snabbt och enkelt enligt smak. Klipp helt ost i kuber och använd som bas. Köttälskare kan ta korv, köttbullar eller småkorv.

För flaggan kan färgerna också väljas, vilket smakar bra. Tyska fans kan till exempel infalla de nationella färgerna med svarta oliver, röda minitomater och gula paprika. Om du föredrar frukt, kan du kombinera dina nationella färger till ditt hjärta innehåll från frukter.

2: a flagg snacks

Fotbollsfans - oavsett vilket lag som helst - njut av snacks med deras favoritfärg. Täck pumpernickel eller fullvete skivor med smör eller gräddeost och presentera de nationella färgerna i ett land med grönsaker. För blåa färger kan druvor tas.

3. Mozzarella fotbollar

Läckra mozarella mellanmål är alltid läckra. Mozzarellaen skivas och placeras på en tallrik så att den är helt täckt. Sedan läggs det typiska fotbollsmönstret med oliver.

Användningen av mozzarellabollar är ännu vackrare, men mer arbetsintensiv. Detta kräver dock en säker instinkt: Oliverna måste skäras i flera små hexagoner, sedan försiktigt pressas in i mozzarellabollarna. Ansträngningen är värt det. Eftersom dessa snacks är en blickfångare för unga och gamla och nästan för bra en måltid.

4. Grönsakspinnar och spetsar med Spundekäs

Grönsakspinnar med läckra dips är populära för varje tillfälle och ett mellanmål rikt på vitaminer. Kvark eller lågmjölkad ost kan användas som ett dopp.

Båda ingredienserna kan emellertid också blandas i Spundekäs. Ursprungligen från norra Rheinhessen är denna maträtt idealisk för doppning. Basen av Spundekäs är två stycken gräddost och tre stycken kvark med hög krämnivå. Båda omrörs till en homogen massa och krydras sedan med peppar, salt och det söta paprikapulvret. Några lökringar läggs traditionellt till det. Även om Spundekäs traditionellt konsumeras med salt eller pretzel, är det också lämpligt för doppning med grönsaker.

5. Rooisbos iste

I Sydafrika anses rooibos te vara en nationell dryck. Faktum är att det kan framkalla underligt uppfriskande iste. Brew ca åtta teskedar rooibos te med en liter varmt vatten och lämna i 15 minuter. Kyl sedan teet med isbitar och krydda med citronsaft och socker. Beroende på vad du föredrar, kan juice tillsättas efter kylning för att ge te en fruktig anteckning.

6. Italienskt mellanmål: bruschetta snacks

Inte bara i fotboll, italienarna är framgångsrika, och deras kök är populärt över hela världen. Bruschetta snacks är bland de italienska antipasti, är läckra, hälsosamma och perfekta som en bit för fotbollskvällen.

För spridningen skärs fyra till fem stora tomater i små kuber. Tillsätt sex matskedar balsamvinäger, åtta matskedar olivolja, tre matskedar vatten, lite salt, peppar och oregano. Fyra vitlöksklyftor hakas med bländaren och läggs också till tomatbunkarna. Massan omrörs och fördelas på cirka två centimeter tjocka baguette skivor. Brödenna bakas sedan i ugnen i ca 15 minuter vid en temperatur av 250 grader.

7. För festmood: Rooisbos Campari cocktail

För att utlösa efter favoritlagets seger kan denna dryck ytterligare bränna humöret: Som en basisk ingrediens kokas 0, 6 liter Rooisbos-te, kyls och placeras i en kruka med isbitar. Tillsätt 0, 2 liter mineralvatten och 0, 1 liter Campari.

Cocktailen serveras i glas med krossad is och papaya eller apelsin som dekoration på glaset.

8. Det friska alternativet: äppelflis

Om du inte vill ge upp chips, kan du vända dig till detta friska alternativ: äppelchips. Åtminstone lika gott och höften kommer att vara tacksam.

För dessa mellanmål skälls två stora sura äpplen och skärs i mycket tunna skivor. Skivorna borstar sedan med citronsaft och placeras på en smurt ugnsrist. Detta pressas sedan in i ugnen förvärmd till 80 grader och äppelskivorna torkades där i en timme.

9. Inte bara i bio läckra: popcorn

Vad som är utsökt i bio, kan inte vara fel vid fotbollskvällen. Popcorn är lätt att göra hemma som mellanmål och har färre kalorier än chips. Den speciella popcornmajsen kan köpas i vilken stormarknad som helst.

Lägg i ca 2 msk solrosolja i en stor kruka så att potten är helt täckt med olja. En matsked socker omrörs under oljan. Sedan läggs så många kornkärnor till grytan att två tredjedelar av pannbotten är täckta med den. Då står det: täck på potten, sätt på spisen och vänta tills den dyker upp. I mellan är det rekommenderat att skaka grytan om och om igen och om och om igen, så att ingenting brinner. Om det finns mer än en sekund mellan två popljud, tas pannan ur pannan och popcornen är klar. Alternativt kan salt popcorn också göras.

10. Hemlagad fruktglass

För uppvärmda sinnen är glass en utsökt förfriskning. En hälsosam variant kan också produceras hemma utan mycket ansträngning. För detta ändamål pulveriseras fryst frukt (jordgubbar, vilda bär eller körsbär) i en matberedare, blandas med pulveriserat socker eller sötningsmedel och gradvis vassle eller naturlig yoghurt tills ingredienserna kombineras för att bilda krämig glass.

Dela med vänner

Lämna din kommentar