10 sunne snacks for fotball

Mens Jogis-gutter sparker fotballkampen på gresset, samler halvparten av Forbundsrepublikken foran TV-en for å juble. Det er ingen tvil om at fotballfans trenger nok nervefood med så mye spenning: Øl, sjetonger og søtsaker er klassikere. Dessverre er disse snacks ofte høyt kalorifett. Det er nok oppskrifter for å fremheve sunn satirister og tørstslokkere som snacks. Vi presenterer 10 sunne alternativer.

1. Flagg spyd

Vegetabilske spydder er gode som snacks for mellom og kan settes sammen raskt og enkelt i henhold til smaken. Klipp bare ost i terninger og bruk som base. Kjøttelskere kan ta pølser, kjøttboller eller småpølser.

For flagget kan også farger velges, som smaker godt. For eksempel kan tyske fans bytte de nasjonale fargene med sorte oliven, røde minitomater og gule paprika. Hvis du foretrekker frukt, kan du sette sammen dine nasjonale farger til ditt hjerte innhold fra frukt.

2. flagg snacks

Fotballfans - uansett hvilket lag - nyt snacks med deres favorittfarge. Cover pumpernickel eller wholewheat skiver med smør eller kremost og presentere de nasjonale fargene til et land med grønnsaker. For blåfarger kan druer tas.

3. Mozzarella fotballer

Velsmakende mozarella-snacks er alltid deilig. Den mozzarella er skiver og plassert på en plate slik at den er helt dekket. Deretter ligger det typiske fotballmønsteret med oliven.

Bruk av mozzarella baller er enda vakrere, men mer arbeidsintensiv. Dette krever imidlertid et sikkert instinkt: Olivenene må kuttes i flere små sekskanter, og deretter forsiktig presses inn i mozzarella-ballene. Innsatsen er verdt det. Fordi disse snacks er et iøynefall for unge og gamle og nesten for godt et måltid.

4. Vegetabilske pinner og pretzels med Spundekäs

Vegetabilske pinner med deilige dips er populære for enhver anledning og en matbit rik på vitaminer. Quark eller fettfattig kremost kan brukes som en dukkert.

Imidlertid kan begge ingrediensene også blandes inn i Spundekäs. Opprinnelig fra nordlige Rheinhessen, er denne parabolen ideell til dykking. Basen av Spundekäs er to stykker kremost og tre kaker med høyt kremnivå. Begge er omrørt til en homogen masse og deretter krydret med pepper, salt og det søte paprikapulveret. Noen løkringer er tradisjonelt lagt til det. Selv om Spundekäs er tradisjonelt konsumert med salt eller pretzel, er det også egnet til dipping med grønnsaker.

5. Rooisbos iste

I Sør-Afrika blir rooibos te regnet som en nasjonal drink. Faktisk kan det fremkalle fantastisk forfriskende iste. Brew ca åtte ts rooibos te med en liter varmt vann og la i 15 minutter. Deretter koker teen med isbiter og krydret med sitronsaft og sukker. Avhengig av hva du foretrekker, kan juice tilsettes etter avkjøling for å gi te et fruktig notat.

6. Italiensk matbit: bruschetta-snacks

Ikke bare i fotball, er italienerne vellykkede, og deres kjøkken er populært over hele verden. Bruschetta-snacks er blant de italienske antipastiene, deilig, sunn og ideell som en bit for fotballkvelden.

For spredningen blir fire til fem store tomater kuttet i små terninger. Tilsett seks spiseskjeer balsamicoeddik, åtte spiseskjeer olivenolje, tre ss vann, lite salt, pepper og oregano. Fire hvitløksklær er hakket med blenderen og også lagt til tomatkubene. Massen er omrørt og fordelt på ca. 2 centimeter tykke baguette skiver. Brødene blir deretter bakt i ovnen i ca. 15 minutter ved en temperatur på 250 grader.

7. For feststemning: Rooisbos Campari-cocktail

For å utløse etter favorittlagets seier, kan denne drinken forsterke stemningen: Som en grunnleggende ingrediens blir 0, 6 liter Rooisbos te kokt, avkjølt og plassert i en gryte med isbiter. Tilsett 0, 2 liter mineralvann og 0, 1 liter Campari.

Cocktailen serveres i glass med knust is og papaya eller oransje som dekorasjon på glasset.

8. Det sunne alternativet: Apple chips

Hvis du ikke vil gi opp sjetonger, kan du vende deg til dette sunne alternativet: Apple chips. Minst like velsmakende og hip vil være takknemlig.

For disse smørbrødene blir to store, syrlige epler skilt og skåret i meget tynne skiver. Skivene blir deretter børstet med sitronsaft og plassert på en smurt ovnrist. Dette presses deretter inn i ovnen forvarmet til 80 grader, og epleskivene tørkes der i en time.

9. Ikke bare i kinoen deilig: popcorn

Hva er deilig i kino, kan ikke gå galt på fotballkvelden. Popcorn er lett å lage hjemme som en matbit og har færre kalorier enn sjetonger. Den spesielle popcorn mais kan kjøpes i hvert supermarked.

I en stor gryte legges ca 2 ss solsikkeolje, slik at bunnen av potten er helt dekket med olje. En spiseskje sukker er omrørt under oljen. Deretter legges så mange kornkerner til gryten at to tredjedeler av panbunnen er dekket med den. Deretter står det: deksel på potten, slå på komfyren og vent til den popper. I mellom er det anbefalt å riste potten igjen og igjen og igjen og igjen, slik at ingenting brenner. Hvis det er mer enn et sekund mellom to poplyder, blir potten fjernet fra pannen og popcornet er klart. Alternativt kan salt popcorn også gjøres.

10. Hjemmelaget frukt iskrem

For oppvarmede sinn er iskrem en deilig forfriskning. En sunn variant kan også produseres hjemme uten mye innsats. Til dette formål er frossen frukt (jordbær, villbær eller kirsebær) pulverisert i en matprosessor, blandet med pulverisert sukker eller søtningsmiddel og gradvis valle eller naturlig yoghurt til ingrediensene kombineres for å danne kremaktig iskrem.

Del med venner

Legg igjen din kommentar