10 goede voornemens voor het nieuwe jaar

De tijd tussen kerst en oud en nieuw is de beste tijd om de balans op te maken van het afgelopen jaar en na te denken over goede bedoelingen voor het nieuwe jaar. Uiterlijk in het nieuwe jaar ontstaat de impuls om alles beter te doen dan vorig jaar en de intenties in daden om te zetten. Heb je al goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? Zo niet, dan onthullen we 10 goede bedoelingen die goed zijn voor je gezondheid, en we noemen kleine trucjes die bijdragen aan hun implementatie.

1. Minder stress

Stress vandaag is niet alleen voor werkende mensen. Zelfs studenten en huisvrouwen lijden omdat ze niet langer kunnen voldoen aan de eisen van het dagelijks leven. Mensen die last hebben van stress zijn permanent gespannen en riskeren burn-out en andere lichamelijke klachten. Daarom moeten gestresste mensen voorzichtig zijn om de beoogde interne druk te verminderen.

Bedenk welke situaties bijzonder stressvol voor je zijn en probeer ze te vermijden. Ontspannende baden na werk en sport hebben bijvoorbeeld een positief effect op de geest. Neem ook geen werk mee naar huis en voer één taak tegelijk uit. Het is geschikt voor het maken van wekelijkse planningen. Wijd familie, vrienden en collega's aan uw doel om stress te verminderen en stress te verminderen. Ze kunnen u helpen met uw project.

2. Meer bewegen en sporten

Sport houdt je gezond, maakt je gelukkig en verhoogt je concentratie. Wees je bewust van waarom je meer sport wilt doen. Specifieke doelen zoals afvallen of meer sporten voor de gezondheid dienen als motivatie voor elke sporteenheid. Bovendien helpen ze om de juiste sport te vinden. Denk er bij het begin aan dat sporten in het koele seizoen het immuunsysteem stimuleert en versterkt.

Om de juiste sport te vinden, kun je eerst verschillende sporten uitproberen. Vaak helpt een trainingspartner met motivatie. Zelfs een sportgroep of een club begaan en helpen door regelmatige trainingstijden om een ​​routine te creëren in het dagelijks leven. Trainingsprestaties kunnen je belonen met kleinigheden.

3. Gezonder dieet

Een gezond voedingspatroon wordt gekenmerkt door een uitgebalanceerd en gevarieerd voedingspatroon. Deze omvatten veel fruit, groenten, vis, magere melk en vetarm vlees en mineraalwater. Zo'n dieet heeft niet alleen een positief effect op uw gezondheid, maar verbetert ook uw welzijn.

Voor een verandering op de lange termijn in het dieet, moet je oude gewoonten achterwege laten en ze vervangen door nieuwe. Zorg ervoor dat je elke week een kook- en voedingsplan hebt. Als het hele gezin deelneemt aan het project, is het zelfs gemakkelijker om het dieet te veranderen. Om de verandering gemakkelijker te maken, kun je jezelf af en toe belonen met wat chocolade of iets dergelijks - maar overdrijf het niet.

4. Meer tijd voor jezelf

Om het leven in balans te houden, zijn vrije tijd en tijd erg belangrijk voor elkaar. Gedurende deze tijd kun je hobby's nastreven, vrienden ontmoeten en ontspannen. Dit houdt de psyche fit en efficiënt en heeft tegelijkertijd een positief effect op de gezondheid.

Bewaar elke week minstens een dag of meerdere uren per dag in uw agenda voor uw tijd met uzelf. Het moet altijd dezelfde dag of dezelfde tijd zijn. Dit creëert een routine die kan worden geïntegreerd in uw dagelijks leven. Om ondersteuning te krijgen en meer betrokkenheid te genereren, moet u de afspraken delen met familie en vrienden.

5. Minder roken

Roken vergrijst niet alleen de huid en beschadigt de longen, het kan ook de levensverwachting verkorten met maximaal tien jaar. Al na een jaar onthouding neemt het longvolume weer toe en nemen de risico's voor hart- en vaatziekten en longkanker aanzienlijk af.

Als je wilt stoppen met roken, moet je kleine doelen stellen. Allereerst, verminder geleidelijk het aantal sigaretten. Zoek naar een vervanging zoals kauwgom voor de sigaret en gebruik je rookpauze van vijf minuten op een andere manier. Maak een lijst van dingen die je zou kunnen doen in plaats van roken.

Het lichaam heeft effectief slechts drie dagen nodig om af te komen. Vaak helpt het ook om bondgenoten te zoeken en kleine inzetten te doen, die het langer kunnen volhouden zonder een sigaret. Dit verhoogt de ambitie voor het project enorm. Omdat de nicotineontwenning een tekort aan endorfines veroorzaakt, is het raadzaam om jezelf te belonen met kleinigheden in de speenfase. Deze truc genereert geluk.

6. Minder alcohol

Reeds één alcoholische drank per dag schaadt het lichaam. Het is niet alleen de lever die profiteert van het afzien van regelmatige alcoholconsumptie, maar ook het immuunsysteem kan zich volledig concentreren op het voorkomen van infecties. Bovendien neemt het risico op kanker af en nemen de hersenprestaties toe.

Als u minder alcohol wilt drinken, moet u uw drinkgewoonten aanpassen en weten hoe schadelijk alcohol is voor uw gezondheid. In een eerste stap is het handig om geen of op zijn minst minder alcohol in huis te houden. Dit helpt om alleen alcohol te drinken bij speciale gelegenheden. Gebruik kleine kunstjes om jezelf geleidelijk van te ontdoen: drink sap, water en frisdranken naar je maaltijd, neem kleinere slokjes en kleinere glazen.

7. Slaap lekker

Vermoeidheid veroorzaakt slechte concentratie en leidt uiteindelijk tot een verzwakt immuunsysteem. Daarom moet u goed slapen om 's ochtends fris en fris te voelen.

Ga erop uit om uw persoonlijke slaap optimaal te houden. Hiervoor moet je vroeg naar bed gaan. Laat daarvoor tv-uitzendingen vallen en zeg iets later afscheid van late vergaderingen. Sta vroeg op en vermijd dutjes, zodat je vroeg in de avond moe kunt worden en in slaap valt. Na een paar weken gaan de slaaptijden en de lengte van de slaap omlaag.

Om snel in slaap te vallen, helpt het om de kamer goed donker te maken en de kamertemperatuur op 17 graden Celsius te houden. Drink een kruidenthee en lees een boek voordat je gaat slapen - dit kan vermoeidheid bevorderen. De laatste maaltijd moet drie uur voor het slapengaan worden ingenomen.

8. Meer tijd voor familie en vrienden

Voor meer voldoening in de vrienden- en familiecirkel is het erg belangrijk om voldoende tijd te geven aan beide. Regel daarom afspraken ruim van tevoren met vrienden of plan een specifieke dag van de week of maand voor vergaderingen. Behandel afspraken met vrienden met dezelfde prioriteit als zakelijke afspraken. Dat maakt het moeilijker om vergaderingen te annuleren.

Plan familiedagen in uw dagelijks leven. Bij het plannen, zou je al moeten beslissen wat je precies samen gaat doen. Vooral kinderen zijn blij met excursies, spelletjes en vrijetijdsactiviteiten. Dit bevordert de samenhang en maakt het hele gezin gelukkiger. Vaste plannen voeden ook de anticipatie en maken het moeilijker om uitstapjes uit te stellen. Het is het beste om uw eerste afspraken aan het begin van het jaar in te stellen. Deel ook je plannen op het werk. Dit informeert bazen en collega's al vroeg dat je op bepaalde dagen niet overuren kunt maken.

9. Neem voorzorgsmaatregelen

Vanaf de leeftijd van 35 jaar heeft elke wettelijk verzekerde persoon recht op preventieve check-ups voor de vroege opsporing van ziekten. Zoek eerst uit welke onderzoeken beschikbaar zijn voor jouw leeftijd. Heb je een familiegeschiedenis? Dan moet je eerder worden onderzocht.

Maak afspraken met artsen aan het begin van het jaar, zodat de afspraken stevig in uw agenda zijn vastgelegd. Beloon jezelf na elk bezoek aan de dokter met een kleinigheidje. Dus naar de dokter gaan, lijkt minder vervelend en kan worden gecombineerd met een leuke baan.

10. Minder tv

Als u veel tijd voor de tv doorbrengt, wordt uw lichaam beschadigd door het gebrek aan beweging. Geheugen en gewicht worden vooral beïnvloed door negatieve gevolgen. Vooral bij de vroege ontwikkeling van kinderen heeft een hoge consumptie van televisie een negatief effect.

Om minder televisie te kijken, moet u bepaalde tv-tijden regelen. Kies je programma verstandig en probeer maximaal een uur per dag voor de tv door te brengen. Houd er rekening mee dat je de tijd achter de tv veel nuttiger kunt gebruiken. Lees bijvoorbeeld een boek of een krant of besteed meer tijd aan koken en vrienden maken.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter