10 plante medicinale pentru o piele sanatoasa

Ei cresc modest pe marginea drumului, pe pădure și pe pajiști, arătați mici și inconspicuoase. Dar în multe plante, florile și ierburile sunt puteri vindecătoare, care nu numai că promovează sănătatea, ci fac și frumoase. Aplicată în creme, măști sau loțiuni, multe plante medicinale pot provoca un ten radiant. Vă spunem care este planta potrivită pentru tipul de piele.

Eveniment de primăvară și boar

Atunci când sunt presate semințele de primrose de seară și boar, se eliberează uleiuri valoroase bogate în acid gama-linolenic. Mai ales cei care suferă de dermatită atopică au de multe ori o deficiență a acestui acid gras, deoarece pielea însăși nu-i poate face suficient. O cremă cu ulei de primăvară sau ulei de borage nu oferă doar o cantitate suficientă de grăsime pentru pielea afectată de neurodermitis, ci și ameliorează mâncărimea și consolidează propriul strat de protecție al pielii.

Aloe vera

Multe creme, loțiuni de corp și loțiuni de curățare conțin gel de aloe vera. Acest lucru este obținut din frunzele groase, cărnoase ale crinului deșertului. Aloe vera ajută pielea să regenereze și să rețină mai multă umiditate. Gelul este, prin urmare, deosebit de potrivit pentru pielea uscată. În eczeme, psoriazis sau eczeme, dar și în pete de piele cum ar fi cosuri sau puncte negre Aloe Vera poate ajuta. Efectul de răcire al gelului oferă, de asemenea, o ușurare a arsurilor solare și a mușcăturilor de insecte.

Hamamelis

Vrăjitoarea vrăjitoare este numită și vrăjitoare și are un efect antiinflamator datorită numeroaselor sale taninuri. Acesta face parte din numeroasele creme și unguente pentru tratamentul rănilor, dar și în eczeme, dermatită atopică și psoriazis. Witch Hazel este de asemenea utilizat în creme normale de îngrijire a pielii și loțiuni de corp, în special pentru pielea uscată. Hamamelis reduce producția de sebum a pielii și îmbunătățește porii.

Sunătoarea

Întotdeauna la solstițiul de vară, sunătoarea lui St. John deschide florile sale galbene strălucitoare și absoarbe puterea soarelui. Dacă florile sunt apoi extrase și puse în ulei, devine roșu și absoarbe ingredientele active ale plantei medicinale. Uleiul de sună din St. John are un efect calmant asupra pielii și inhibă inflamația și bacteriile. În plus, menține pielea fragilă, crăpată, țesutul cicatrician și ajută la arsuri minore și vânătăi.

Rockrose

Deja Magii știau ce era bun: Pe lângă aur și tămâie, ai adus și mirul copilului Isus, ca dar pentru pătuț. Mirul este rășina de cistus, o plantă medicinală din regiunea mediteraneeană. Mirul a fost deja folosit în Egiptul antic drept o frumusețe și un remediu. Astăzi, în loc de rășină se folosește mai degrabă planta uscată a rockrosei. Extractele din acesta au un efect de dezinfectare, calmant și sunt, prin urmare, foarte potrivite pentru pielea sensibilă și smălțuită.

mușețel

Ca plante medicinale, musetelul este un adevarat multi-rounder. Conține nu numai uleiurile esențiale Matricin și Bisabolol, ci și fitogenutrientul Apigenin. Extractele de musetelul hrănesc pielea care este în afara echilibrului, lăsând pielea iritată netedă și roșie. Pielea senzitivă deosebit de sensibilă și uscată este îngrijită ușor de mușețel și hidratată. O loțiune de curățare cu mușețel calmează pielea înainte de a adormi, o mască asigură îngrijire intensă.

Arnica

Floarea arnica preferă să crească la altitudini mai mari și este protejată din cauza popularității sale. Mai ales floarea floarei galbene strălucitoare este plină de uleiuri esențiale. Acestea au un efect calmant, netezitor pe pielea stresata si uscata. Crema arnica armonizează pielea stresată, netezește, hidratează și protejează pielea de factorii de mediu.

salvie

Sagele sunt bogate în taninuri și uleiuri esențiale. Planta medicinală nu numai că ajută la dureri în gât și transpirație excesivă, dar este, de asemenea, un ingredient important în îngrijirea pielii. Datorită efectului său astringent, dezinfectant, salvia îngustă porii și astfel asigură un aspect mai fin al pielii. Efectul antiinflamator, de asemenea, lupta împotriva cosurilor și a punctelor negre.

ginkgo

Extractul, extras din frunzele arborelui ginkgo, este folosit în principal pentru medicamente anti-circulare. Cu toate acestea, multe produse cosmetice conțin și ginkgo în îngrijirea pielii deoarece întăresc pielea și previne ridurile. În plus, planta medicinală promovează reînnoirea celulelor și circulația sângelui, oferind pielea un aspect radiant, proaspăt. Ginkgo are antiinflamator și protejează pielea de radicalii liberi. Datorită efectului de netezire, ginkgo este utilizat în principal în produsele pentru pielea matură.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul