10 tips tegen kou in de winter

Met frisse koude temperaturen in de winter verlangen we vaak naar de zomer met zijn warme weer. Zodra je in de wintermaanden voor de deur bent, begin je te bevriezen. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Met een paar tips en trucs kun je ervoor zorgen dat je zelfs in de winter warm en gezellig bent. We hebben de 10 beste tips tegen kou in de winter voor u samengesteld.

Aanscherping van het lampprincipe

De beste manier om koude winter te voorkomen, is door de juiste kleding te dragen. Hier is het uienprincipe bewezen sinds de tijd van oma: dus doe niet zomaar een dikke wollen trui aan, maar trek meerdere lagen over elkaar heen. Het is ideaal als je verschillende dunne lagen draagt ​​- bijvoorbeeld een hemd, een T-shirt en een middellange warme trui. Tussen de afzonderlijke lagen kan een isolerende laag worden gevormd, die ervoor zorgt dat we niet bevriezen. Daarnaast heeft het uieprincipe ook het voordeel dat we ons gedurende de dag beter kunnen aanpassen aan verschillende temperaturen.

Kies natuurlijke materialen

Bij het kopen van winterkleding moet u bijzondere aandacht besteden aan de kwaliteit van de producten, omdat niet alle materialen even goed warm worden. Speciaal aanbevolen zijn natuurlijke materialen zoals wol, dons of schapenvacht. Ze beschermen ons niet alleen tegen de koude temperaturen in de winter, maar zijn ook meestal goed ademend. Dit zorgt ervoor dat het vocht, maar niet de lichaamswarmte, naar buiten wordt getransporteerd. Aan de andere kant zweet je in sommige synthetische vezels snel en bevriest je ook gemakkelijker, want als je huid nat is, heb je het sneller koud.

Maak een fles met heet water

Als je echt bevroren bent, kan een warmwaterkruik je helpen om weer op te warmen. Vul de warmwaterkruik nooit met kokend water, anders kan dit brandwonden veroorzaken. Als alternatief voor de warmwaterkruik kunt u ook een kersenstenen kussen in de oven opwarmen voor een korte tijd. Als u 's avonds koud aanvoelt, kunt u ook de warmwaterkruik meenemen naar bed. Het beste is om de warmwaterkruik aan je voeten te hangen, omdat slaaponderzoekers hebben ontdekt dat koude voeten de slaap belemmeren.

Massages bevorderen de bloedsomloop

Als je het koud hebt in de winter, zijn massages met verwarmende oliën precies wat je zoekt. Rozemarijnolie is bijvoorbeeld bijzonder gunstig omdat het de circulatie van de huid bevordert en daardoor aangename warmte verschaft. Naast rozemarijnolie hebben arnica en gember een verwarmend effect.

Voor dagelijks gebruik wordt een massage met een spons of een borstel aanbevolen. Ze bevorderen ook de bloedcirculatie en helpen zo tegen de kou. Begin aan de buitenkant van het rechterbeen en werk langzaam omhoog van de voet naar de dij. Dan is de binnenkant aan de lijn. Doe hetzelfde met het andere been en de twee armen. Aan het einde, masseert u de maag in een cirkel met de klok mee.

Warm voetbad

Een warm voetbad wordt aanbevolen in de winter, vooral voor koude voeten. Vooral gunstig is een stijgend voetenbad. Begin bij 35 graden en verwarm het water geleidelijk tot 42 graden. Over het geheel genomen duurt het voetbad ongeveer 15 minuten.

Voor het uitharden zijn echter alternerende baden goed geschikt. Vul hiervoor een vaartuig diep in de diepte met 15 graden koud water en één met 35 graden warm water. Plaats eerst uw voeten gedurende twee minuten in het warme water en schakel dan 10 tot 20 seconden naar de koude houder. Herhaal de procedure drie of vier keer, droog dan je voeten en trek dikke sokken aan.

Gember warmt van binnenuit op

Als je in de winter snel invriest, kunnen vurige specerijen je opwarmen. Gember is bijzonder geschikt. Neem een ​​kop heet gemberwater met een koude aanval. De essentiële oliën en prikkelende stoffen in de gember zorgen ervoor dat je je van binnenuit weer warm en comfortabel voelt. Naast gember verwarmen we ook specerijen zoals Spaanse peper, cayennepeper en kaneel van binnenuit. Probeer het eens met een gekruide warme drank: kook 100 milliliter water en 250 ml melk met een stuk gemberwortel. Voeg vervolgens een kwart theelepel kardemom, kurkuma, peper en kaneel toe.

Ontspannen in het bad

Een warm vol bad helpt niet alleen in de winter tegen de kou, maar biedt ook veel ontspanning. Verwarmende badproducten zoals rozen- of tijmolie kunnen het welzijnseffect nog verder verbeteren. Zorg er echter wel voor dat het badwater niet warmer is dan 38 graden. Baad niet te lang, anders kan de cyclus overbelast zijn. Na het baden, is het het beste om een ​​dikke laag aan te doen en minstens een half uur op de sofa te rusten.

Draag een pet

Als je het koud hebt, moet je altijd een hoed houden in de winter. Omdat op het gezicht en op de hoofdhuid met name veel zenuwuiteinden, dus je voelt de kou bijzonder duidelijk. Een warme hoofdband is daarom buitengewoon handig. Breng ook altijd een sjaal en warme handschoenen mee. Voor degenen die vaak koude vingers hebben, zijn wanten beter geschikt dan vingerhandschoenen.

Vermijd koel voedsel

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt onderscheid gemaakt tussen het verwarmen en koelen van voedsel. In de winter zou je de voorkeur moeten geven aan het verwarmen van voedsel, omdat ze van binnenuit zouden moeten opwarmen. Deze omvatten soepen en stoofschotels, maar ook voedingsmiddelen zoals rood vlees of groenten zoals prei en pompoen. Koel voedsel moet worden vermeden als u vaak verkouden bent. Dus ga weg van citrusvruchten, maar ook van zuivelproducten zoals yoghurt, kwark en bladsla.

Ga de lucht in

Zelfs als het moeilijk is bij koud winterweer - zet jezelf op en ga voor een adempauze in de frisse lucht. Dankzij de beweging wordt de bloedcirculatie versterkt en vervaagt het gevoel van kou snel. Door een regelmatige verandering van kou en warmte wordt niet alleen het immuunsysteem versterkt, maar bevriest het lichaam met de tijd minder. Als u gaat wandelen, moet u uw kleding aanpassen aan de huidige weersomstandigheden.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter