5 bevist hjemme rettsmidler fra Granny's tricks boks

Hjemmemedisiner brukes ofte til små skader, forkjølelse, sår hals eller halsbrann førstehjelp. Tradisjonelle oppskrifter fra mormors kunnskap er for tiden mer populære enn noensinne. Men ikke bare i Tyskland i århundrer har tips om helse og oppskrifter fra generasjon til generasjon gått.

Løk som hjemmemedisin

Over hele verden finnes det en rekke tradisjonelle oppskrifter som sies å være gunstige for helsen. Enten med mageproblemer, tannpine, forkjølelse eller solbrenthet, ved hjelp av urter og krydder, prøver å lindre ubehag.

I Tyskland er bruk av løk spesielt vanlig i forkjølelse. Hva mange ikke vet: Opprinnelsen til løk er i India og derfra sammen med knollen har mange helsepreparater flyttet til Europa. Løk avgir svovellignende sennepsoljer, som sies å ha en antibakteriell og antiinflammatorisk effekt.

Den essensielle oljen av løk kan brukes på mange måter. Finhakket og bundet i en bomullsklut, kan løk utvikle effekten på ørepine, forkjølelse og hoste. Løkposene kan i tillegg oppvarmes med damp og dermed lindre symptomene i løpet av natten ved utstrømning av essensiell olje.

Juice av løk kan også hjelpe med insektbitt. Til dette formål blir en løk kuttet åpen og plassert umiddelbart etter insektbit på det berørte området. Stingstedet er derfor direkte desinfisert og en fast hevelse og rødhet kan unngås. Spesielt i hvepsstikk, blir løk ofte brukt som førstehjelp i mange land.

Ginseng for mer helse

Ginseng er innfødt i Asia og har vært kjent siden antikken som en panacea og brukt mot mange plager i helsen. Den nerveforsterkende effekten har lenge vært kjent i Tyskland og brukes her i form av tabletter og kapsler for å styrke vitaliteten og øke ytelsen til hjernen.

I Nord-Korea, for eksempel, er te og pulver fortsatt laget av knollene selv i dag. Ginseng brukes også der etter forgiftning og for å fremme sårheling.

Ginger for hodepine

I Kina er ingefær brukt til mageproblemer, hodepine og forkjølelse. Ingefær inneholder mange mineraler, vitaminer og essensielle oljer. Gingerolene inneholdt i tradisjonell kinesisk medisin (TCM) brukes hovedsakelig til å bekjempe hodepine og migrene, da gingeroler sies å være bygget opp fra deres naturlige struktur, som den analgetiske acetylsalisylsyre.

Dette ville da forklare analgetisk effekt av ingefær. Ginger brukes også som te eller tinktur for mageproblemer og spesielt som et første middel for kvalme.

Lily knoll i solbrenthet

Ved solbrenthet og betennelse bruker kineserne kraften til liljeknollen. Lily knollen er rik på lipider, karotener, vitamin B og C, og blir ofte servert som en kraft suppe for å styrke immunforsvaret.

Siden lilje knollen kan fjerne varmen fra huden, er den for tiden veldig populær som det første middelet for solbrenthet i Kina.

Cistus som en medisinsk plante

Gjennom Middelhavet, brukes Cistus som en tradisjonell medisinsk plante for helseproblemer. Rockrose er en pen blomst med oransje til mørkrøde blomster.

  • I bladene har hun harpiks, dette sies å ha en antibakteriell effekt. Av denne grunn brukes harpiksen av cistus mot bakterier, sopp og virus.
  • Fra grener og blader av cistus kan te oppnås, noe som kan forårsake mulig lettelse selv i menstruasjonskramper.
  • I Hellas brukes cistusen forebyggende som munnvann mot karies.
  • Som ekstern vask kan cistus harpiks også være effektiv i hudproblemer og hudutslett.

Når hjemme rettsmidler er ikke egnet

I utgangspunktet, uansett i hvilket land, hjemme rettsmidler kan ikke erstatte medisinsk rådgivning. Siden naturlige rettsmidler kan utvikle uønskede bivirkninger, bør hjemmemedisiner brukes spesielt hos spedbarn og under graviditet bare etter konsultasjon med legen.

Del med venner

Legg igjen din kommentar