5 ting som gjør en baby lykkelig

En glad, innholdsrik og velbalansert baby: det er det som alle foreldre ønsker. Selvfølgelig bringer hvert barn med fødsel egen personlighet og individuelle egenskaper. Men like forskjellige som de små er det også lett å gi deg en god start i livet. De fem viktigste tipsene til nybakte foreldre:

1. Nærhet gir barnet sikkerhet

Ni måneder kan babyen føle Mamas varme, høre hjerteslag og føle seg mye trygghet. Ikke rart de små føler seg mest komfortable når de gir deg den følelsen av sikkerhet. Når du har på seg en slynge, på den kjærlige babymassasjen eller på den daglige kokktiden: Babyer elsker pats og kroppskontakt. Forresten: Optimalt er barnet ditt også veldig nær deg om natten. Dette trenger ikke å ligge i foreldrenes seng - selv om barnesengen ligger i soverommet, føles barnet nærhet til foreldrene. (Forresten er kort avstand også en fordel under nattlig amming!).

2. Amming er bra for mor og baby

Breastmilk er en sann all-rounder. Det er den sunneste dietten for babyer de første seks månedene, beskytter mot allergi og har en positiv effekt på barnets utvikling godt inn i barndommen. Amning er den naturlige måten å fortsette den unike båndet mellom mor og baby, selv etter fødselen. Moren har også fordeler av amming, fordi det fremmer regresjonen og ammende kvinner er vanligvis i stand til å glede seg raskere over sin gamle vekt.

3. For mye spenning spenner

Ikke overbelaste den lille. Vok å begrense rushen av besøkende etter fødselen og bli vant til den nye familiesituasjonen i liten skala. Enda senere er mindre mer. En konstant løpende TV, hver dag en annen barnekurs, konstante utflukter: Dette over-stimulerer babyen. Hvis du derimot tillater et nyfødt å komme til fred i verden og sakte vænne seg til sitt nye liv, vil foreldrene til syvende og sist også ha nytte.

4. Ritualer gir sikkerhet

En sengetidsløvby, en felles kokkel etter en bytte av klær, en daglig ettermiddagstur: barn elsker de samme, stadig gjenværende prosesser. Foreldre kan finne dette kjedelig, men de små er store fordi det strukturerer sin lille nye verden og gir dem sikkerhet og fortrolighet. Det er også fint når pappa og baby har et felles ritual, for eksempel å bade eller legge seg til sengs.

5. Gjør noe godt for deg selv

Bare fornøyde foreldre har fornøyde babyer. Unn deg selv fra tid til annen veldig bevisst korte pauser og daglige utflukter. Dette kan være et avslappende bad, litt shopping, en kveld for to. Tips for Stillmamis: Hva med en natt uten å komme seg opp? Hvis du pumper ut en melkrantasje og partneren din tar over natten i morgen, kan du igjen sove i fred og lade opp batteriene. En velsignelse som gir deg uforutsette krefter!

Del med venner

Legg igjen din kommentar