Viktminskning: Fel och Sanningar Del II

"Low carb" leder till drömfiguren

Kolhydrater är den främsta energikällan för hjärnan och musklerna och därför en viktig del av en balanserad kost. Dessutom har kolhydrater lägre energitäthet än fett: de ger fyra kilokalorier per gram, med fett är det nio kilokalorier. Men en diet med låg kolhydrat rekommenderas också av nutritionists som en effektiv viktminskning metod.

Detta beror på att kolhydrater i tarmen är uppdelade i enkla sockerbyggstenar och absorberas i blodet. Så de höjer blodsockernivån snabbt, vilket leder till frisättning av insulin. Bland annat orsakar detta hormon en hämning av fettförbränning i kroppen och påverkar faktiskt kundens framgång.

Försumma inte kolhydrater, annars faller effektiviteten

Om du vill gå ner i vikt bör du därför undvika kolhydraterrika snacks så att insulinhalterna kan falla och kroppen har tid mellan måltiderna för att bränna fett. Även kvällsavstående av kolhydrater kan vara till hjälp för att gå ner i vikt, så länge som den dagliga energibalansen är rätt. Kolhydrater är dock viktiga för fysisk och psykisk prestanda på morgonen och vid middagen. Du bör föredra hela korn, eftersom de bryts ner långsammare och därigenom säkerställa en låg insulinökning och en konstant blodsockernivån.

"Slank i sömn" är möjlig

Under en tid har det ökat kostvanor som annonserar för att göra dig tunn i sömnen. Dessa begrepp, som liknar "lågt-carb" -dieten, baseras på kontrollerande lipidmetabolism av insulinnivåer. Till skillnad från låg-carb-dieter beräknar "lutande sömn" en daglig mängd kolhydrat som konsumeras vid fasta tider enligt principen om separationsprincipen. Mellan måltiderna är en fem timmes paus obligatorisk och sömnens varaktighet ska vara sju till nio timmar per natt för att kroppen ska bränna fett.

Om detta näringskoncept genomförs konsekvent kan det säkert leda till konsumenternas framgång, särskilt som studier visar att tillräcklig sömn minskar produktionen av aptitstimulerande hormoner. Det är emellertid tveksamt om "slank sömn" kan genomföras permanent i vardagen - här hotar också yo-yo-effekten.

Formel dietter gör vad de lovar

Många kommersiella dieter baseras på speciella drycker eller skakningar som ersätter en eller flera måltider om dagen under en begränsad tid, lovande snabb viktminskning. Formeln dieter omfattas av dietförordningen, som enligt lag reglerar vilken näringsämnesammansättning produkterna måste ha: en måltid får inte innehålla mer än 400 kilokalorier.

På så sätt kan du enkelt och enkelt styra mängden energi per dag och motivationen ökar med snabbt synliga framgångar. Matintag är emellertid ganska monotont på lång sikt, så man rekommenderar att dietens dieter, särskilt i inledningsfasen. För att uppnå en långsiktig viktminskning krävs en permanent dietförändring.

Dela med vänner

Lämna din kommentar