Slanking med myse

Whey ser ikke tiltalende ut med sin grønn-vannete farge. Sour smaker valle er egentlig bare et avfallsprodukt. Likevel svinger atleter og dietteksperter med mysedrikker. Whey er ikke bare egnet for vekttap som en del av en diett eller som en uavhengig whey kur, men også som en næringsrik tørst quencher for aktive mennesker.

Hva er whey?

Som kjærnemelk er whey et biprodukt av melkbehandling. Det finnes to forskjellige typer valle: Labsvalle (også: søt myse) dannes når melken legges til Lab for å tykke og lage ost. Sour whey, derimot, er ansvarlig for kvarkproduksjon når melken behandles med melkesyrebakterier. Whey er væsken som avgjøres etter å ha fortykket melken fra det klumpete proteinet.

Ren whey har en grønn til gulaktig farge, er vassen og ikke akkurat appetittvekkende. Det spoils også ekstremt fort, vanligvis etter to timer. Derfor er myse kommersielt tilgjengelig for det meste som en pasteurisert drikk eller som et pulverpreparat. Både mysedrikker og pulveret er ofte beriket med ekstra vitaminer og næringsstoffer og er tilgjengelige i et bredt utvalg av smaker.

Miste vekt med whey etter diett

Whey har en avgjørende fordel i forhold til kostholdet for melk: det er ekstremt lavt i kalorier og lite fett. Fettinnholdet er ca. 0, 2 prosent og 100 gram søtt myseblanding kommer bare 25 kcal. Samtidig forblir imidlertid alle viktige næringsstoffer av melk i vallen, og derfor er den rik på B-vitaminer, kalium, kalsium, jern og sporstoffer.

Selv om whey inneholder relativt lite protein, men veldig verdifullt, som kan bli godt nedbrytet av menneskekroppen og dermed sørger for muskelvekst. Dette myseproteinet brennes i et mysediet, hovedsakelig fett og ikke kroppens protein i muskelvev. Kroppsbyggere og idrettsutøvere sværger også ved såkalte valle shakes .

Whey uegnet for fasting

Hvem vil gå ned i vekt med whey, men bør ikke starte et radikalt whey diett eller whey kur, men bare erstatte et hovedmåltid med en mysedrink. Siden det er relativt få næringsstoffer i valle, er det ikke egnet som en komplett næringsmiddel.

Derimot sprer en mysedrink daglig fordøyelsen, eliminerer følelsen av sult, dehydrerer kroppen og er en kalorifattig og lavmettig erstatning for gode måltider. Dette lover et whey diett, men det er ikke raskt, men et sunt og varig vekttap uten å sulte. Slanking med myse er helt egnet for hverdagsbruk, uten å beregne og kalori teller lett å utføre. Med forskjellige oppskrifter og varianter kan et mysediet også være deilig og variert.

Whey: drikker og rister

I tillegg til de ferdige valledrikkene fra de kjølte hyllene, er vannet vanligvis tilbudt som et pulver, som blandes med lite vann. Helsekostbutikker tilbyr også delvis naturlig, pasteurisert valle. Blandet med litt pureed frukt eller grønnsaker, kan sour-smaker valle brukes til å tilberede deilige, sunne shakes.

For å gjøre drikken litt søtere, kan du legge til honning, melk, kjernemelk eller yoghurt. Hvis du liker det salt, prøv den pureed agurk, gulrot, watercress eller friske urter. Selv med te, kan valle blandes - grønn te har en stimulerende effekt og gjør drikken virkelig sunn.

Om sommeren, oppdatere whey juice cocktailer. Bland bare vassle og appelsin, kirsebær eller lidenskapsfruktjuice i forholdet 1: 1, tilsett litt sitronsaft og rør godt. Whey drinker bør alltid være full, umiddelbart etter forberedelsen, da væskene vanligvis skiller seg raskt og deretter ser uappetittlig ut.

Del med venner

Legg igjen din kommentar