obezitate

Grăsimi părinți, copii grași - medicii sună alarma. Numărul persoanelor cu o supraponderare puternică continuă să crească. Sfaturi privind dieta și pierderea în greutate par să aibă un efect redus. Ce se poate face? Obezitatea (obezitatea, obezitatea, obezitatea) este un fenomen de masă, mai ales în țările industrializate: numărul de persoane care supraponderă prea multe kilograme pe scale, la o rată alarmantă, mai ales în copilărie. Obezitatea restrânge calitatea vieții și diminuează speranța de viață. Obezitatea este un factor de risc pentru multe boli, cum ar fi hipertensiunea arterială (hipertensiune arterială).

De la obezitate la obezitate

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), numărul persoanelor supraponderale sa triplat în ultimii 20 de ani. Deși ușoarele supraponderale au un impact negativ asupra sănătății. Dar este deja un semn că se consumă mai multă energie decât consumul de alimente. Adesea, excesul de grăsime este acumulat și obezitatea devine obezitate.

Obezitatea: dieta ca motiv principal

Aproximativ una din cinci femei suferă acum de o supraponderală atât de morbidă. Conform unui studiu realizat de Institutul Robert Koch (studiu KiGGS), aproximativ 15% dintre copii și adolescenți sunt supraponderali, iar 6% sunt obezi. Aceasta înseamnă că 800.000 de copii și adolescenți suferă de obezitate. În mod deosebit critic: obezitatea nu crește, ci crește odată cu vârsta.

Principalul motiv este, mai presus de toate, dieta noastră: prea mult, prea gras, prea caloric. În plus, exercitarea prea puțin pentru a utiliza excesul de calorii. Aceasta nu arde energia, ci o stochează pentru vremuri grele. Numai că acestea nu vin niciodată, iar cu ele depozitele de grăsimi cresc. Obezitatea este adesea greoaie și aduce rapid din respirație - ceea ce, la rândul său, nu promovează bucuria mișcării. Obezitatea și obezitatea sunt un cerc vicios în care tot mai mulți oameni sunt prinși.

Gradul de obezitate

Indiferent dacă greutatea este încă în intervalul normal, supraponderal sau a dezvoltat deja o obezitate, poate fi determinată cu indicele de masă corporală (IMC). IMC stabilește greutatea în raport cu dimensiunea corpului (IMC = kg / m²), cu variații ușoare în funcție de vârstă. La greutatea normală, valoarea IMC este cuprinsă între 18, 5 și 24, 9, în exces la 29, 9; Totul despre asta este o obezitate.

Adesea, aceasta este subdivizată în trei grade - gradul de obezitate I constă într-un IMC de 30, gradul II de obezitate de la un IMC de 35 și obezitate gradul III (obezitate permagna) de la un IMC de 40. De exemplu, un 170 cm înalt O obezitate de gradul I de la o greutate pornind de la 87 kg, în timp ce o obezitate permagna de la o greutate de 116 kg.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul