Adnexitis - diagnose og komplikasjoner

Hvilke klager og komplikasjoner kan forekomme?

Utvalget av mulige symptomer varierer fra alvorlig magesmerter med feber i en akutt infeksjon til en liten, tilbakevendende trekk- og syklusproblemer ved kronisk sykdom. Akutt bekkenbetennelse inflammatorisk sykdom kan etterligne blindtarmbetennelse, det må også utelukkes en ektopisk graviditet. Typiske klager, men ikke alltid og ikke alle forekommer sammen, er i detalj:

  • Akutt bekkenbetennelse inflammatorisk sykdom: Vanligste er plutselige, alvorlige magesmerter og feber over 38 ° C. Kroppen er ofte utvendt og spent. I tillegg kan vaginal utslipp med ubehagelig lukt, kvalme, uregelmessigheter i tarmbevegelser eller menstruasjon forekomme. Noen ganger er det vondt når man urinerer. Jo lengre infeksjonen varer, jo sykere pasientene føler. Berøringen eller bevegelsen av livmoren, f.eks. Under samleie eller under gynekologisk undersøkelse, gjør vondt vondt.
  • Kronisk bekkenbetennelse: Hvis den akutte betennelsen ikke kurerer, for eksempel på grunn av mislykket behandling, eller hvis healing fører til arrdannelse og vedheft, fortsetter klager eller vedvarer i flere måneder. Lider klager over smerter i underlivet eller ryggen, spesielt under samleie eller under menstruasjon, forstoppelse eller til og med generell reduksjon i ytelse, tretthet og tap av appetitt.

Komplikasjoner i den akutte scenen sprer betennelse i nabobaserte organer som vedlegg og brystkreft, noe som kan føre til livstruende situasjon (akutt underliv). Dreaded og vanlig er risikoen for at egglederne holder seg sammen. Dermed øker risikoen for peritoneal graviditet og infertilitet (sterilitet) sterkt: etter den første bekkenbetennelsessykdommen er sterilitetsraten allerede 12%, hver ytterligere dobler! Dette betyr at etter fire ovariebetennelser, er sannsynligheten for å bli gravid på en vanlig måte nær null.

Hvordan blir diagnosen gjort?

Først vil legen stille spørsmål om klager og gjennom sykdommer. Også viktig er røyking og seksuelle vaner. I gynekologisk undersøkelse med vaginalt speil er det tatt smør for mikroskopisk undersøkelse og for avl av bakteriene i en kultur. I palpasjonsundersøkelsen føler livmor og eggleder ofte seg som hovent og er smertefullt for trykk. I tillegg undersøkes blod for tegn på betennelse; En ultralydundersøkelse tjener til å utelukke andre sykdommer og å oppdage komplikasjoner som en abscess. Hvis det er mistanke om svulst i bukhulen, utføres en graviditetstest. Hvis ingen klar årsak til symptomene kan bestemmes, kan laparoskopi utføres.

Del med venner

Legg igjen din kommentar