Maplesirup - klasse, diett og effekt

Avhengig av høsttiden oppstår forskjellige kvalitetsnivåer. Grade AA lønnesirup står for høyeste klasse, veldig lys sirup med fin, mild smak. Denne kvalitetsklassen selges nesten utelukkende i Canada og knapt eksportert. Klasse A lønnesirup er også av meget høy kvalitet og har en mild, aromatisk smak. Klasse B er vanligvis mye mørkere og smaker sterkt og aromatisk. Den gule lønnesirupkvaliteten C smaker veldig sterk og krydret. Den siste kategorien, klasse D lønnesirup, er også referert til som "industriell sirup" i Canada fordi den bare brukes til industriell behandling. Dens smak er så sterk at det er nesten ubehagelig og fargen er veldig mørk. I utgangspunktet, jo lysere er lønnsirupen, den finere og mildere smaken.

Bruk av lønnesirup

Maple sirup er sunn, det er ingen tvil om det. Som et rent naturprodukt inneholder det mange mineraler avhengig av jordforholdene. Imidlertid går de fleste vitaminer tapt gjennom gjentatt matlaging i prosesseringsprosessen.

Likevel er lønnsirup hovedsakelig en sukkerholdig mat - det søtsaker enda mer enn konvensjonelt granulert sukker. For personer med diabetes er lønnsirup ikke egnet. I kombinasjon med sitronsaft, chili og vann for å gå ned i vekt er en lønnesirup diett.

Maple sirup som sukker erstatning

Hvis du vil bruke lønnesirup til å søte mat og drikke, sørg for at en god halv teskje sirup kan erstatte en hel spiseskje sukker. Den generelle regelen er at 100 gram sukker kan erstattes med 75 gram sirup.

Ellers kan lønnsirup generelt brukes overalt i stedet for sukker. Indianerne krydret med sin "Sinzibuckwud", som grovt betyr "fremkalt fra skogen", forresten nesten all mat, inkludert salte retter. Selv da de først kom i kontakt med salt gjennom bosetterne, likte de det ikke så mye og de ønsket å holde seg til sin lønnesirup.

Maple sirup: sunn effekt

Hvis du bruker den gyldne væsken i dag, kan du være sikker på at du har et naturlig kvalitetsprodukt av høy kvalitet. En kopp te eller varm melk med lønnesirup slapper av og hjelper med søvnløshet. En skje med ren sirup vekker nye energier og fjerner tretthet.

Så allsidig og deilig som sirupen, har den også ulemper. Fra et miljømessig synspunkt bør oversjøisk transport og dens miljøpåvirkning vurderes kritisk. Selv prisen på en flaske lønnesirup langt overstiger den for en pakke sukker. Siden et tre kan levere kun ca 40 liter juice per år, som tilsvarer en liter lønnesirup, bør denne prisen være forståelig.

Del med venner

Legg igjen din kommentar