Akne - Riktig omsorg for kviser og pustler

I kjærlighet for første gang, endelig lov til å gå på kino om kvelden, kanskje til og med en bil snart - vokser opp er flott. Mindre "kule", men er kviser og pustler som plager nesten hver tenåring. Slik at akne ikke ødelegger alt moro, er riktig omsorg og behandling annonsert.

Hormonal konvertering sikrer pimples

"Mange ungdommer er plaget av den fete glansen av huden deres, " rapporterer professor Dr. med. Christiane Bayerl, Wiesbaden. Denne seborrhoea er typisk når hormonelle endringer i puberteten, i tillegg til mange andre endringer, også aktiverer sebumproduksjonen av huden. Hyperkeratose, dvs. overdreven keratinisering av talgkjertlene, blir tilsatt. Pores av huden clog, blackheads - åpen, svart eller lukket, hvite komones - oppstår. Kviser, inflammatoriske papiller eller purulente pustler kan utvikle seg.

Rens huden i tilfelle akne

"En vanlig feil er imidlertid en aggressiv rengjøring med for mye såpe eller til og med alkoholholdig tonic, " advarer Bayerl. Dette stammer huden unødvendig og skader syremantelen, noe som gjør huden mer utsatt for irritasjon og bakterier. Svake syndene bør foretrekkes.

Dermatologen anbefaler produkter som er spesialutviklet for ung, uren hud. "Gentle skrubbe peeling er svært nyttig, da de fjerner smuss, overflødig lipider, død hud og svette grundig, " forklarer Bayerl. "Dermokosmetiske midler som salicylsyre eller fruktsyrer løsner hornhinnen og forhindrer dannelsen av komedoner, og produkter som kan brukes som peeling eller som maske, er svært nyttige." For friske pustler bør det ikke gjøres skrubbe peeling.

Pleie av huden og behandling av akne

Grooming bør gjøres daglig med fuktighetsgivende olje-i-vann emulsjoner, som en hydrogel. En mattende dagkrem tar den skyggefulle huden. Ufordelt er fettfattige kremer, som lanolin. Unge mennesker bør se etter omsorgsprodukter som er merket som "ikke-komedogene". Ingredienser som aloe vera, kamille eller heksehasel bryr seg ikke bare om, men beroliger huden og lindrer betennelse.

Forresten bør ikke porer og pimples bli "skjøvet" - dette forverrer kun hudtilstanden og kan til og med føre til arrdannelse. "Bedre er en vanlig manuell rengjøring med en utdannet skjønnhetspleie, " tilråder Bayerl.

Tidlig til hudlege for behandling

Folk som lider av akne bør søke råd tidlig fra hudlege. "Det som er viktig er et individuelt omsorgs- og behandlingsbegrep som er skreddersydd for huden og behovene til den unge pasienten, " understreker Bayerl. Dermatologen vil foreskrive en krem ​​eller gel med et egnet medisinsk legemiddel eller, hvis det er alvorlig, et oralt legemiddel. "Skreddersydd hudpleie kan da støtte dermatologisk terapi, " legger eksperten.

Tannlegen tips om akne

  • "Grundig vask hindrer akne" Viktig er ikke mye, men regelmessig riktig omsorg! Aggressive rengjøringsmidler kan til og med skade huden, for mye såpe kan gjøre akne verre. Foretrekker spesielle akneprodukter.
  • "Søt og surt er forbudt" En akne er ikke påvirket av noen diett. Men et balansert, sunt kosthold sikrer vakker hud "fra innsiden".
  • "Solen hjelper mot kviser" Nei, for mye UV-lys forverrer enda korningen. Sørg derfor for tilstrekkelig solbeskyttelse, helst ved bruk av ikke-komedogene preparater som hydrogeler. Forsiktig: Noen aknemedisiner gjør huden også følsom overfor lys.
  • "For kviser er petting tabu" Ikke i det hele tatt, fordi akne ikke er smittsom mot andre.
Del med venner

Legg igjen din kommentar