Linoleum floorboards i alternative

Linoleum je dokazano podnu oblogu za više od stotinu godina, s izvanrednom izdržljivošću i dobrim materijalnim svojstvima. Relativno novo, međutim, proizvodi su poput linoleuma ili linoleuma, što danas čini mnogo jednostavnijim.

Klasična instalacija nije bez problema

U svakom slučaju, potrebno vam je malo iskustva s njom i također malo vještine za polaganje linoleumskih podova na klasičan način. Vrlo je važno da je polaganje lako učiniti - ljepila koja se koriste za linoleum ne bi trebala reagirati s podnim pokrovom i stoga se vrlo brzo vežu. Vrijeme za polagane i ležerne radnike nije ovdje.

Polaganje pojedinih mreža također mora biti vrlo precizno - inače će nakon toga biti neugledni, jasno vidljivi spojevi i pomicanja. U svakom slučaju, trebali biste imati barem malo iskustva ovdje. Zidne završetke moraju biti postavljene vrlo precizno.

Jedna je alternativa linoleum-linoleum ili linoleum. Oni su u usporedbi s tradicionalnim polaganjem sljedeće prednosti:

  • brzu i jednostavnu montažu od strane jezik i utorom sustava
  • instalacije bez vremenskog pritiska
  • bez ljepljenja potrebno
  • nema neugledan zglobova

Ovdje prednosti klasičnog linoleum s modernim i jednostavnim polaganjem klikova Laminat je povezan i stvara pod, s jedne strane gotovo jednako izdržljiv kao i klasični podovi linoleuma, ali s druge strane je lako i lako postaviti kao laminat.

Pažnja: razlike u boji!

Zbog prirodnih svojstava linoleuma, visokokvalitetni proizvodi također mogu ponavljati više ili manje različite razlike u boji. U svakom slučaju morate paziti na to i sortirati ili pak miješati pakete, jer u suprotnom možete jasno vidjeti razlike u boji u konačnom rezultatu.

Savjeti i trikovi Podne ploče od linoleuma svakako bi trebale biti pohranjene u instalacijskoj sobi barem dva do tri dana prije ugradnje kako bi im se omogućile aklimatiziranje.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar