Hva er lumbago?

Bak dette melodiske navnet skjuler en irriterende smerte som kan slå oss helt uforberedt. Denne smerten er den velkjente lumbago. Avledet fra Latin Lumbago betyr lumbale parese (fra lat. Lumbago = lumbar parese).

Sykdomsbilde Lumbago

Plutselig stikkende smerte i lumbalområdet er typisk for lumbago. Ubehaget kan av og til utstråle, men så mer mot ribbeholderen. Ved for mye smerte, påvirker de instinktivt en stilling der de føler den minste smerten, noe som fører til den typiske stivheten i stillingen.

Bruk av ryggraden og intervertebralskiven

Lumbago utløses vanligvis av en viss bevegelse (for eksempel bøyning, løfter en tung last, står opp fra en bukket stilling). Men selv kald, vått eller utkast kan foregå. Årsakene er vanligvis tegn på slitasje på ryggraden og intervertebralskiven.

Men også spenningen i ryggmuskulaturen kan føre til den typiske smerten i lumbale ryggraden. Disse er vanligvis forårsaket av mangel på trening, overvekt, for mye sitte eller stress og overbelastning ved tung fysisk arbeid eller ensidig stive bevegelser. Men sjelen spiller også en rolle, fordi mental stress og stress kan forårsake muskelspenning i ryggen og dermed forberede bakken for en lumbago.

Del med venner

Legg igjen din kommentar